Tuesday, June 05, 2007

Öppet brev till Barabens ledning, skribenter och läsare

Som mina läsare vet har jag sen 2005 varit en av skribenterna på Nordens största supporterblogg "Bara Ben På Glenn Hysén". Nu slutar jag och här kommer ett öppet brev med en förklaring som publiceras på flera ställen samtidigt.

Kära läsare och skribenter!

Under mer än två år har baraben.com och dess forum vuxit så det knakar och är nu den största supporterbloggen i Sverige. Men de som en gång startade som ett sätt att granska, hylla och älska Blåvitt har nu utvecklats till något annat. Det har blivit en organisation för ett gäng kompisar där allmän diskussion och ömsesidig respekt för varandra inte får plats.

Att vara en del i Bara Ben innebär inte att man får lov att diskutera och tycka fritt och samtidigt bli bemött med respekt av andra. Det innebär raka motsatsen. Vi som står undertecknade under detta brev, har försökt diskutera vad de är vi egentligen publicerar på bloggen i det interna forumet vid flertalet gånger. Men istället för att ha en respektfull diskussion har vi översköljts med verbala attacker från Bara Bens ledning. Våra åsikter har inte diskuterats – istället har de hånats och blivit spottade på. Och detta brev är vårt sätt att sätta stopp för detta.

Flertalet gånger har det publicerats mer eller mindre smaklösa bilder på bloggen. Vi tycker det är en sak att driva med enskilda spelare, supportergrupper och så vidare. Men i sin önskan att driva med andra människor skall man inte använda sig av sexism eller driva med utvecklingsstörda. Bilderna vi talar om är bland annat bilden på AIK-supportern med Downs Syndrom och bilden med GAIS- och Blåvittjejer sida vid sida, där den blåvita är mer eller mindre avklädd. Det vi har ställt oss frågande till är huruvida detta har någon relevans alls för bloggen och framförallt vad det har för koppling till Blåvitt. Men som ni kanske har förstått talade vi för döva öron.

Vi alla blev en del av Bara Ben för att vi älskar Blåvitt, och för att vi har ett engagemang. Men vi är också människor med principer och åsikter. Och vi tänker inte vara del i en organisation där vi och våra åsikter inte ens kan respekteras i en allmän diskussion.
Därför har samtliga undertecknade valt att sluta som skribenter. Istället ser vi fram emot en säsong med framgÂngar för Blåvitt, på plan och vid sidan av. Och när säsongen är slut kanske vi alla står och sjunger ”SM-Guld, SM-Guld…”.

Med vänliga hälsningar
Jolly
Becka
Kjellén
Larz

Labels: , , ,

144 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Starkt och rakryggat ställningstagande. Respekt!!!

11:08 AM  
Blogger becka said...

Knockando>> Tack som fan! man lär ju få en del skit också;-)

11:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

pk

11:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Word up, bex

12:05 PM  
Blogger becka said...

anonym>> haha, ständigt detta pk-tjafs så fort man har värderingar eller åsikter!
Old Skool>> tack som tusan:-)

12:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ja, visst är det så. Så fort man tycker annorlunda är man PK. Jisses...

12:36 PM  
Blogger becka said...

OS>> Ja det är extremt tröttsamt, och framför allt världens sämsta argument när man vill vinna en diskussion.

12:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

Eh, det är pk. Fan vad mesigt att gnälla över en sån skitsak.

Dock lågt av Frankie att klippa bort inlägget, riktigt fegt.

12:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kan du definiera PK, anonym?

12:53 PM  
Blogger Thérèse said...

Jag har inte läst Baraben men håller med knockando , starkt och rakryggat ställningstagande. Respekt!

1:11 PM  
Blogger becka said...

therese>> tack! vi la ut detta öppna brev på baraben med, men det plockades bort...

1:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

Äntligen Becka, jag har hela tiden trott att jag överreagerar, nu kan jag andas ut. Du är modig tjejen och likaså övriga med dig.
Go girl Go!!!!!!

1:53 PM  
Blogger becka said...

Carina>> tack för dessa värmande ord!

2:10 PM  
Blogger Bruce Banner said...

Gruppkram från oss på Grogg.

3:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

os/
I det här fallet är det töntigt och pk att haka upp sig på en bild av mongo-aikare. Bilden finns på internet, då kan den dyka upp i konstiga sammanhang. Face it, eller släng inte upp era foton hur som helst.

3:04 PM  
Blogger whoami said...

becka:
Jag tyckte att ni skulle varit ärliga nog att ta denna debatten internt innan man påstår saker som att barabens ledning "spottar" på Era åsikter. Det första jag fick höra om detta var igår då en uppviglar diskussion uppstod om vilka som var beredda att göra det ni gjorde idag, utan att vissa personer var inbjudna, i mina ögon ett oärligt tillvägagångssätt. Jag respekterar dig som person och jag respekterar dina åsikter, men jag tyckte att detta var för dramatiskt och fick alldeles för stora proportioner.

MVH

3:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Impeach Markus Dumkins

3:08 PM  
Blogger becka said...

Bruce Banner>> TACK så hemskt mycket och kram tillbaka!

Whoami>> det är tråkigt att du upplever det så, jag har en helt annan upplevelse. Jag har försökt lääänge att debattera om vad som är okej, det har aldrig fungerat utan man smulas ner i skosulorna. Det hade inte behövt bli så här. Jag hade gärna sett en förändring så vi hade sluppit ta ett sånt drastiskt steg. Men gjort är gjort och jag står för det. tack ändå för att du skriver att du respekterar mig.

3:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bra jobbat Bex + övriga.
Att brevet med kommentarer inte får ligga kvar är ytterligare ett tecken på den elitism som råder hos Hanikns & Co.

Puss & Kram

3:16 PM  
Blogger becka said...

City Boys>> tack, tack, ja det gjorde nog folk uppretade att den "försvann" Puss o kram på er med

3:19 PM  
Blogger whoami said...

becka

Jag tycker att kärnan i problemet är att det ni uppfattar som ett problem bara eller mestadels har debatterats med Hankins, vilket gör att flera av övriga skribenter känner sig förbisedda av er.

Feldgrau säger ju bland annat internt:
Var försökte ni ha den debatten? Jag känner till lite allmänt tjafsande här i just nu-tråden och en massa intetsägande tjafs på msn. Inget jag skulle vilja kalla organiserat eller välgenomtänkt.

Av denna anledningen känns det också orättvist att ha posten uppe då flera skribenter känner sig träffade av felriktad kritik.

Posten är absolut inte borttagen och den kan mycket väl publiceras igen, men bland skribenterna så är känslan fortfarande frågande, trots att ni givits chansen att argumentera för ert tillvägagångssätt.

3:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ni har min support!

/Per

3:25 PM  
Blogger becka said...

Whoami>> och argumenterat har vi också gjort, redan innan vi la upp texten. Det är bara att all kritik har dumförklarats och följts av personangrepp! Jag har bara retat upp mig mer och mer på en del av materialet och kunde inte stå för bloggen längre, jag ville markera detta och gjorde det också. Man är tvungen att säga ifrån när nånting går över gränsen, det kallas civilkurage. Du skriver att texten kanske publiceras igen, men det var ju jag som publicerade den och jag är ju avstängd från bloggen nu. eller har ni "rättigheterna" för den eftersom den las upp på baraben? Min avsikt är inte att gå och bli osams med er hela bunten, som "privatpersoner" har jag aldrig haft nåt otalt med er, men detta handlar om det fria ordet, samt att inte kränka människor.

3:30 PM  
Blogger becka said...

Per>> tack!

3:30 PM  
Blogger whoami said...

becka

Det är inga problem, vi kan lägga upp det igen om det är så att fler känner att den interna kritiken är befogad, men jag kan ju bara citera från den interna debatten:

feldgrau
Om ni verkligen hade velat få igenom en förändring av innehållet så borde ni 1) inte hakat upp er på bara ett eller två inlägg 2) postat en genomtänkt trådstart i en ny tråd där ni lugnt och sansat berättar vad ni tycker är dåligt och vad som är bra och vad som bör förändras. Inget av detta har skett och även om jag i sak håller med om att bilden inte var speciellt genomtänkt så är jag ännu mer besviken på hur ni har skött det hela.

EEE tycker..
Det jag inte förstår är varför inte stegvis kan föra en debatt. Upplever man att det inte fungerar internt kan man hitta andra kanaliseringsmöjligheter än att droppa en post på forumet liksom. Man kan åtminstone lägga upp det i den formen internt innan sånt kommer ut.

3:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag fattar inte att du gör de till så stor grej? De e la bara att säga hejdå för helvete! Blir så jävla tröt på personer som dejj som tycker att dom får för lite uppmärksamhet och måste tycka synd om sejj själv, patetist.

3:42 PM  
Blogger becka said...

This comment has been removed by the author.

3:49 PM  
Blogger becka said...

Whoami>>I detta fallet tycker ni tydligen att det är okej att publicera sånt som diskuterats internt på skribenternas forum. Men vissa saker får bara stå internt? Men det blir bara dumt att saxa på det sättet löst ur ett sammanhang, eller vill ni att jag här ska publicera flera av påhoppen som förekommit därinne? Ni väljer, men det vore onödigt. Jag står för att jag har varit tydlig FÖRE publiceringen, och jag står för att jag inte kan ställa mig bakom en blogg som publicerar sådant som gjorts det senaste.

kooj>> Kul att du vill delta i debatten haha;-) Det är tråkigt att du uppfattar det som att jag bara suktar efter uppmärksamhet. För mig har det snarare handlat om att göra en viktig ståndpunkt. Att inte hålla tyst om sådant jag upplever som fel. Bekräftelse skaffar jag mig däremot på annat håll.

3:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag kan förstå att du kanske inte tycker att de e rätt, men du behöver inte göra så stor grej av de eller? Det e inte hela värden om du inte tycker om de som skrivs på baraben, men då e de ju bara att starta en ny blogg och sluta blogga där lr?

3:56 PM  
Blogger Bruce Banner said...

Kooj:
Det finns en kategori människor som inte drar sig för att påtala det som är uppenbart för alla andra. Att dom har gylfen öppen, att det fastnat en bit sallad i skägget eller att kjolen är instoppad i strumbyxorna där bak. Av välvilja så att deras förlägenhet inte förlängs.

Jag är sådan, du gör bort dig. Logga ur.

4:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bruce Banner/ Ska man inte diskutera längre nu? Så fort nån går imot och tycker de fel så ska man logga ur? Haha, Jag står för vad jag tycker och ingen kan ändra på de.

4:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Stor grej?? jag tycker tvärtom att Becka har beskrivit hur hon en dag fick nog. Vi är mammmor, så även finns de som av oss jobbar i vården och hjälper de som F kallar mongon........vi kan ta det på msn, bevisar ju än en gång hur ni arbetar, gruppen, som kritiserar andra, men gud om nån säger nåt illa om oss, då kommer KLIPPET.

4:06 PM  
Blogger whoami said...

becka

Nja, jag tycker inte att debatten hör hemma på baraben iallafall, bättre här isåfall.

Jag tycker att citaten talar för sig själva och inte kan tas ur sitt sammanhang. Båda är daterade till efter er bloggpost.

Om du vill publicera påstådda påhopp från det interna forumet så är det upp till dig. Jag förstår inte heller vad det har med din och min debatt att göra.

Jag vill självklart att det skall framgå i debatten att flera känner att den kritik ni riktar mot baraben inte är så knivskarp som ni vill få det att framstå som, på vilket annat sätt skulle jag isåfall försvara den ställningen utan att ta dessa citat?

Om du vill så kan jag flytta över de delar av dagens debatt på det interna forumet till den publika delen.

Flera skribenter känner att denna debatten inte förekommit i tillräckligt seriös grad. Det tycker jag att ni skall ta till er som kritik.

4:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Acca att bilden va på skojj istället.

4:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

Whoami, precis, men ni tog ju bort inlägget. suck

4:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

Och då kommer klippet? haha de e pinsamt.

4:09 PM  
Blogger whoami said...

carina:

Jag förstår inte riktigt vad du menar.. Citaten som jag talar om kommer från barabens interna forum, där blogginlägget möttes av oförståelse och flertalet tyckte att det var orättvist och oschysst skött.

Jag har aldrig klippt bort ett blogginlägg tidigare och jag själv tar på mig ansvaret för att, tillsvidare, ha fryst just detta inlägget (från baraben). Något jag gjort på eget bevåg utan inblandning från övriga på baraben. Så vill nån skälla på det, så lägg skulden på mig.. :/

4:18 PM  
Blogger becka said...

Whoami>> Poängen är inte att man ska klippa ut sånt som folk har valt att hålla internt på ett forum, poängen var att texten kunde stått kvar eftersom debatten hade kommit igång där. Istället tar man bort texten, fortsätter med en intern diskussion på ett icke allmänt forum. Sen lyfter man ut delar av den interna diskussionen och publicerar den nån annanstans (som ni nu gör på min blogg) Blir det inte lite väl mycket krångel, klippande och kullerbyttor? Hade det inte varit ett bra sätt att visa att ni ville tillåta den här diskussionen att ha den här textem med den öppna debatten? I stället pusslar ni runt lite...VI har inte publicerat vad ni skrivit på internforumet, vi har däremot själva valt att gå ut med vår åsikt i den här frågan. Och åter igen, för mig var det viktigt att göra ett bestämt och offentligt avståndstagande från de bilder vi nämner, annars hade jag skämts över mig själv.

4:22 PM  
Blogger whoami said...

"Något jag gjort på eget bevåg utan inblandning från övriga på baraben."

Det är ju jävligt olyckligt formulerat, eftersom att det är reaktionen internt som gjorde att det saxades. Vad jag egentligen ville ha sagt utan att avslöja för mycket är att en viss person inte varit med i kvällen diskussioner, eller beslut om åtgärder. :)

4:23 PM  
Blogger whoami said...

becka

Debatten skulle lyfts fram klart, tydligt och kraftfullt internt, jag tror inte ens att du vill skriva under på att detta gjordes (möjligtvis via informella kanaler?). När det sedan kommer en post på bloggen om att er (enligt skribenterna så gott som obefintliga) debatt inte tagits på allvar så känner iallafall jag att något steg försvann emellan.

Ja, jag lyfter fram vissa delar som framkommit (alla tar för mycket plats), du får gärna åberopa en oberoende kommentar från det interna forumet som framkommit efter bloggposten för att klargöra om du vill.

Vad gäller er bloggpost så finns även kommentarerna kvar, så inget går förlorat så sett!

Att ta avstånd från vad vissa skribenter har skrivit är upp till skribenten själv enligt mig, men även här respekterar jag din åsikt och inser ju också att detta bara gäller till en viss gräns (som självklart är olika från person till person!).

4:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Whoami, gulligt av dig att skydda vissa inblandade, men om du nu är ensam om detta, så undrar jag bara var e länken till denna sida, ops ett meddelande kommer in, du beslutar att vänta till den ALLRA HELIGASTE har tillgång till dator.

VIPPS e länken till bollen är rund borta. Knepigt?!

5:22 PM  
Blogger feldgrau said...

carina/ Tillhör du också den skaran av människor som tycker att det är helt okej att kasta skit på före detta medarbetare / medskribenter / medmänniskor / med-whatever trots att dessa inte gjort dig något ont? Jag blev ärligt talat ganska upprörd av becka & co:s öppna brev då det inte alls beskrev den situation som jag själv upplevt. Jag har inte gjort becka eller någon av de andra tre något ont alls men ändå pekas jag indirekt ut som skyldig till att ha hånat och spottat på dem. Är det rätt? Hade du velat att ett sådant inlägg, indirekt riktat mot dig som person, låg uppe för allmän beskådan? Nej, det tror jag inte, och där har du anledningen till att det togs ner.

5:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jo du Feldgrau, nu är det nog så att vi är flera som mått illa över Bara´s inlägg. Nu har Becka och några med henne tagit ställning, mycket starkt, men jag vill påpeka vore jag skribent på en blogg hade jag velat att min diskussion hade publicerats.

Sen vet du en sak Feldgrau, det är ok att tycka det är "baras" grej att få kritisera andra , men gör man det så måste man stå för saker man säger själv. MONGON kallar din "Stalin" förståndshanikappade
Och du undrar vad problemet är?

5:54 PM  
Blogger feldgrau said...

carina/ Nu svarade du överhuvudtaget inte på min fråga. Hade du accepterat att indirekt få skit kastat på dig trots att du inte gjort något? Tycker du att det är ok att bli behandlad så, fine, då förstår jag att du tycker att inlägget skulle fått stå kvar. Tycker du att det inte är ok, då borde du förstå varför inlägget togs ner.

Vad pratar du om när du säger "men gör man det så måste man stå för saker man säger själv." Vem är det som inte står för vad den säger? Och vad har Frankie med mig att göra? När han publicerar ett inlägg så är det han som får stå för det. När jag publicerar ett inlägg är det jag som får stå för det. Jag förväntar mig inte att alla skribenter ska hålla med mig, och jag håller inte med alla skribenter om det de publicerar.

Jag tyckte personligen att det var lågt av Frankie att publicera den där bilden, men jag är också av den åsikten att kritik inom gruppen håller man just inom gruppen. Du har ingen aning om vad jag har sagt till Frankie i enrum, och hur jag tagit ställning. Att däremot prata Frankie bakom ryggen (så som skett) och publicera ett öppet brev utan att ens tänka tanken att ta en vettig diskussion med oss andra, det är inte vad jag kallar starkt. Det är snarare på gränsen till ynkligt.

6:20 PM  
Blogger feldgrau said...

Och för att ytterligare klargöra, så har jag ingenting alls mot becka eller någon av de andra tre som personer. Däremot tycker jag att de handlat väldigt mycket fel i just det här enskilda fallet, och det är det jag vänder mig mot.

6:26 PM  
Blogger Frankie said...

This comment has been removed by the author.

8:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

BRA Bex. klokt beslut.

9:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

precis lika rakryggat av de skribenter som står upp och argumenterar varför de inte tycker som dig becka.

det är ingen som har "rätt", ni har bara olika åsikter.

11:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

står bakom Becka. Att Baraben tog bort inlägget säger ganska mkt. Och jämförelsen med Änglarna haltar mer än Jeff Aubynn i 79:e min, Baraben är ju en supporterblogg? Eller är den bara det när det passar argumentationen?

pk var nåt helt annat när jag gick i lågstadiet för övrigt. -Dö, e du pk? Gick inte att komma ur, antingen var man inte påklädd eller så var man privatknullare.

1:52 AM  
Blogger feldgrau said...

Bubble Boy/ Vilken sida hade INTE tagit bort ett inlägg av föredetta medarbetare som kritiserar organisationen? Du kan ju läsa min fråga till carina från 5:29 AM och svara på den du också.

2:00 AM  
Blogger becka said...

bubble boy>> haha vilket skönt inlägg! jag minns också det jobbiga pk-skämtet, undrar om ungarna fortfarande kör det ute i skolorna?

Feldgrau>> ser du dig som en del av barabens ledning? nej jag har inte haft några diskussioner med dig personligen, och som jag skrev i forumet och till dig personligen tycker jag inte illa om en enda av er så du kan sluta känna dig så påhoppad nu. Det är fel att påstå att vi inte reagerade med kommentarer direkt på bloggen när de nu nämnda bilderna (Blåvitt-Gais och Aik) låg uppe, jag skrev öppen krititk flera gånger i båda dessa trådar.

2:25 AM  
Blogger feldgrau said...

becka/ Så som jag uppfattar brevet är det bara en kort snutt av det som riktar sig specifikt till "Barabens ledning". Det är många av de övriga skribenterna som håller med er i sakfrågan, att det var fel, eller onödigt, att publicera bilden, men de flesta tycker samtidigt att ni skapade en storm i ett vattenglas helt utan anledning. Att du förklarar att brevet inte alls var riktat mot mig som individ är väl trevligt att höra, men det är inget som når de hundratals läsare som läste och läser brevet. De sitter fortfarande hemma och tycker att "fy fan vad alla övriga skribenter på Baraben är dåliga, mobba folk på det viset".

2:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Exakt.
Frankie & Co tar i så de spricker. Ni driver en supporterblogg och att jämföra sig själva med Änglarna är ju bara patetiskt. Vem fan tror ni att ni är?

Och att den våldsrunkande Frankie skulle ha varit "tuffing" på 90-talet, tillåt mig asgarva.

3:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vem fan är du?

4:27 AM  
Blogger becka said...

Senaste anonym>> haha, jag kallas becka eller bex, vem fan är du själv;-)

4:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bara ben suger många gånger men inte lika mycket som denna blogg. Lägg ner skiten!

4:43 AM  
Blogger becka said...

Anonym>> tack för tipset, men det har jag inga planer på att göra.

4:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

varför är det alltid typ folk som är mentalt handikappade som söker uppmärksamhet genom sådan här patetisk skit? bex & becka, vem du nu än är- skaffa dig ett liv.

4:50 AM  
Blogger becka said...

anonym>> Åh vad många fina tips du kommer med! Skaffa ett liv, jo jag tror att jag genast måste göra det, kan man köpa ett på ICA så står jag först i kön. Äh förresten, jag är ju fullt nöjd med det liv jag har. Vad bra, det är ju så himla jobbigt att köa.

4:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

vem fan bryr sig är min kommentar? varför länkar ens baraben till den här sidan? vad ger det oss läsare? nåt kärring-kackel. oj vad spännande.

5:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

gääääääääääääääääääääääsp.

5:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vilken pmskärring! Framåt stolta GAIS!

5:30 AM  
Blogger becka said...

Anonym>> Oj var det pms som utlöste min reaktion? Hade jag förstått det så hade jag givetvis sprungit och köpt tamponger och lugnande i stället för att underteckna ett öppet brev.

5:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

ruggigt bra blogg, det bästa jag läst på mycket länge.

6:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Feldgrau/ Man hade hoppats på en "fotbollssida [som] tillåter dynamik i diskussionerna där man som helt anonym inte bara kan lägga in ett inlägg utan dessutom hålla en ganska hetsig ton mot sina motdebattörer?".
Eller en "fotbollssida [som] tar upp alla de känsliga ämnen som pyroteknik, huliganism, skattemål och annat som andra fotbollssidor gör allt för att undvika debatt kring?".
Eller en sida där det som registrerad skibent är "fritt fram att när man vill publicera sina egna åsikter i artiklar, debattinlägg och krönikor".

Det öppna brevet uppfattar jag f.ö. som utomstående inte som något påhopp på någon enskild person.
Jag gillar baraben.com, den har tillfört väldigt mycket. Hoppas att den här debatten kan leda tillbaka baraben.com på rätt spår igen.

6:17 AM  
Blogger becka said...

Anonym>> tack så mycket:-)

Bubble boy>> jag hoppas precis som du att denna debatt leder till en förbättring av Nordens största supporterblogg Baraben. Men det blir utan mig.

6:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

becka/ Jag var ironisk. Ironiskt att du inte insåg det.

6:43 AM  
Blogger becka said...

anonym>> Okej, då tar jag tillbaka mitt "tack". Alla nöjda och glada:-)

6:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hahahahahhahahaha. hur orkar du med dig själv? är inte du den där skelande skräckugglan som brukar stå med bond-saxen, frankie och dem på matcherna? ett tips: SJUNG ALDRIG MER, vi är rädda om våra ögon. jävla hagga.

7:38 AM  
Blogger becka said...

Anonym>> hm, vad tillförde ditt inlägg till debatten? Den handlade knappast om ämnet vi diskuterar. För övrigt, jag kommer att hålla mig från att saxa bort inlägg från den här sidan, men du är helt klart närmast en ip-spärrning. Jag kan tracka var alla inlägg kommer ifrån. Det brukar jag oftast låta bli då jag inte bryr mig särskilt mycket om vad folk skriver i kommentarerna och ej tar det personligt. Om jag spärrar dig är det för att jag har två barn som också är inne och kollar på den här sidan ibland, samt följer med på matcherna, och det finns en gräns för vad de ska behöva läsa om sin mamma. Sluta sjunga? Inte en chans, jag sjunger för Blåvitt, inte för att bjuda dig på en konsert. Som du säkert har märkt står alla typer av människor och sjunger på matcherna, och tack gode gud för det, vill du ha en perfekt välpolerad gosskör får du väl gå på konsert.

7:47 AM  
Blogger feldgrau said...

För fan. Ni anonyma idioter som skriver här. Kritisera i sak och inte i person. Becka är jättetrevlig som person och jag ser ingen som helst anledning till att kasta massa obefogad skit på henne bara för att man anser att hon gjorde en enda dum grej.

8:38 AM  
Blogger becka said...

Feldgrau>> Tack!

8:44 AM  
Blogger "Korven" Ahlberg said...

Hade jag varit du så hade jag raderat MASSVIS av inlägg här för att rensa upp den här så kallade debatten. Det har ju urartat totalt, men är inte så konstigt med tanke på att inlägget i sig är oerhört korkat, det provocerar folk att kasta skit för det är faktiskt precis vad ni gör själva. Mot mig och andra. Sådan blir konsekvensen. Släpp nu denna cirkeldebatt och ägna er åt positiva saker istället för klagomål och bråk.

Vore inte det bättre för alla parter?

9:35 AM  
Blogger Frankie said...

This comment has been removed by the author.

9:40 AM  
Blogger Frankie said...

Bäst formulerat hittills här på fotbollsförfesten: ta en öl istället och kom ut i solen folks, det är landskamp idag!

9:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Korven Ahlberg >> du imponerar inte direkt i dina uttalanden.

1:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Oj, vad människor kan sjunka lågt. VAD finns det för mening i att skriva meningslösa inlägg och t.o.m påhopp, och VAD ger det de personerna??? Jag säger inget om "bara ben" eller brevet för jag är inte insatt (men som det låter hade jag reagerat som du Becka), däremot vill jag säga att en av sakerna jag gillar dig så mycket för är att du står för dina åsikter och du är hängiven. Dessutom sjunger du bra och är vacker!! (Fast det behövde jag väl inte tillägga...?!) :)
Eftersom jag INTE hejar på något fotbollslag (Öster ligger mig inte så varmt om hjärtat alltså *skratt*) så får ditt lag lite "go" från mig.
Puss på dig vännen!

1:26 PM  
Blogger becka said...

Ida>> Åh tack hjärtat, och stor PUSS på dig!

1:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Den här bloggen rockar fett! Stå på dig Becka vi står på din sida!

1:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det finns alltså hopp bland vissa skribenter hos Bara Ben trots allt. Riktigt starkt gjort!

4:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ojojojoj! Tänka att så litet text från några personer kan göra så många upprörda!

Du är bäst Becka! Puss på dig...

11:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jesus älskar dig Becka glöm aldrig det.

1:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hela debatten blir tyvärr mycket märklig eftersom vi andra inte vet vad som har skrivits på det interna forumet. Utifrån vad som skrivits kan ju båda sidor ha rätt.

1:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Linda/ Det existerar ingen debatt på internforumet längre, de som hoppade av har ju inte längre tillgång till det då det är till för skribenter och endast skribenter. Tidigare fördes en kort diskussion i om en bildpublicering var rätt, en diskussion som väcktes av den redaktionsledning som utpekas som så hemsk och bla bla bla. Hade det varit så att fler av oss hade brytt sig om avhoppet hade vi ju publicerat den nämnda debatten och på så vis krossat den här arikelns värde helt. Nu finns ingen anledning för de enda som egentligen bryr sig är de själva och folk som gillar att kasta skit anonymt fram och tillbaka på internet. Jag önskar Becka och de andra lycka till och vi lär väl ses på matcherna i vanlig ordning, men samtidigt anser jag att det var jävligt korkat och lågt agerat av er. Det var något av det mest ointelligenta och förrädiska man kunde ha gjort om man var missnöjd.

4:46 AM  
Blogger Bruce Banner said...

*snyft*

6:28 AM  
Blogger Kjellen said...

Becka/ Ledsen att du får ta den största skiten eftersom det var du som postade inlägget och du som har länkats till. Men hoppas också att du tar till dig de inlägg som är positiva. Stå på dig! Vi ska inte ta massa skit bara för att vi försöker säga ifrån.

Till övriga kan jag säga att nej, det fanns ingen disskussion på just internforumet, utan den ägde rum på annat håll. Men oavsett behandlades vi som skit för att vi försökte tala om att något inte stod helt rätt till.

8:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Till övriga kan jag säga att nej, det fanns ingen disskussion på just internforumet, utan den ägde rum på annat håll. Men oavsett behandlades vi som skit för att vi försökte tala om att något inte stod helt rätt till.

Var ägde den här debatten rum då? I verkliga livet? Så du menar att du konfronterat dem i verkliga livet? Ojojoj, irl av alla ställen. Spännande, berätta mer om den konfrontationen.

Sedan är man ju väldigt nyfiken kring vad du menar med behandlades som skit? Hur? Vad gjordes mot dig som gör att du säger att du behandlats som skit? Eller gillar du bara att slänga dig med fraser för att peka ut folk men inte kan konkretisera det alls?

9:15 AM  
Blogger Kjellen said...

Det var över MSN (Ja, det kan disskuteras huruvida det är ett bra forum). När vi försökte komma med åsikter fick man tillbaks att vi inte hade rätt att ha åsikter för att vi inte är lika aktiva i skrivandet på bloggen. För egen del så visst stämmer det att jag inte skriver, men jag gjorde fan så mycket annat. Sedan var det så att vi tydligen även var för unga för att kunna skilja på rätt och fel m.m. Jag tänker inte gå in på mer här, men vi respekterades inte helt enkelt.

10:43 AM  
Blogger becka said...

Såhär är det>>
Jag har ända sedan 2005 försökt föra en debatt om vad vi kan ha för material på bloggen. I början var det via msn och ansikte mot ansikte eftersom vi inte hade något internforum. När vi fick vårat forum fortsatte jag där att påtala saker som jag tyckte vara fel. I perioder valde jag att inte skriva på Baraben alls eftersom jag kände att jag skämdes för vissa saker som publicerades och att det trots all diskussion aldrig blev bättre. Jag skrev också på forumet att detta var anledningen till att jag inte valde att skriva. Jag har aldrig upplevt det som att det blivit någon debatt utan den har snarare gått ut på att hacka sönder och förlöjliga mina argument.
Gällande den senaste diskussionen så började den på msn och fortsatte sen på forumet. (Kjellen deltog inte i den delen men var delaktig i msn-diskussionen där jag inte var med) Jag och Jolly försökte då på forumet förklara hur vi upplevde det men hånades rent ut sagt vad vi än skrev, det blev inte debatt, det blev total mangling av oss. Vi är som sagt avstängda från forumet nu, men jag kopierade och sparade hela debatten innan jag blev utslängd. Jag tänker inte publicera den här, men det känns bra att veta att det inte behöver bli ord mot ord eftersom jag har den svart på vitt.
Detta gjorde sammantaget med de två bildpubliceringar vi pratar om att jag fick nog och kände att jag skulle skämmas för mig själv om jag fortsatte skriva där. Jag måste kunna stå för och vara stolt för sånt jag gör och det var jag inte längre. Det är tråkigt att det blev på det här sättet och att man kanske skaffat sig ovänner på kuppen, men jag ville inte känna mig som en feg skit och ångrar inte att jag tog detta steg.
Baraben är som sagt den största supporterbloggen, den kan också vara jävligt bra i sina stunder, men om ambitionen är att vara allra bäst så måste man respektera sina skribenter och deras värderingar, samt ha en ALLVARLIG diskussion om vilket ansvar man har för vad man publicerar på en blogg med en miljon läsare.

10:50 AM  
Blogger Kjellen said...

Bra sagt becka!

10:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

word.

11:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kjellen said...

Det var över MSN (Ja, det kan disskuteras huruvida det är ett bra forum). När vi försökte komma med åsikter fick man tillbaks att vi inte hade rätt att ha åsikter för att vi inte är lika aktiva i skrivandet på bloggen.


Varför ljuger du? Det sas inte att du hade mindre rätt än någon annan att yttra dig, det sas att man inte har samma tyngd i sina klagomål om man inte är aktiv och att de som är mest aktiva har störst inflytande på hur saker skall se ut och störst möjlighet att påverka det som sker. Jag fick nu loggen på diskussionen så jag kan gärna diskutera det i detalj, men då ska du ge fan i att ljuga om vad som hänt bara för att du inte hade några argument för din ståndpunkt.

Jag skrev också på forumet att detta var anledningen till att jag inte valde att skriva.

Du skrev detta EFTER att du hade hoppat av. Inte då du påstår dig ha varit så upprörd och de debatter du refererar till är att du på två ställen sagt till frankie att du tycker att han haft uppe bilder som är sexistiska varpå han vid bägge tillfällen helt eller delvis har hållit med dig. Är det att inte respektera din åsikt från den så kallade "ledningen"? Man kan inte hitta på sin egen verklighet efter vad som passar en i efterhand. Men ändå försöker du gång på gång.

Allt kackel om att kunna vara stolt för sådant som finns på bloggen är ju ganska roligt faktiskt med tanke på den urusla nivå du haft på de fåtal texter du lagt upp där. Jag känner ingen som helst stolthet över det, men inte innebär det att man vill avgå i protest. Det känns extremt barnsligt och är typiskt beteende från folk som inte kan motivera sådant de säger och gör att fly, något som Frankie hänvisar till i din debatt med honom i internforumet.

Jag tycker av formskäl vidare att det är extremt lågt att hota med att publicera internt material, men om du skulle göra det skulle nog många snabbt svänga i hela debatten för jag som läst den i efterhand tycker det är direkt skrattretande att ni försöker utmåla er som offer som blivit "manglade", det är ju ni som blir inbjudna till debatt (inte ni som väcker frågan) och era argument möts av Frankie (senare av Stellham, Whoami mfl) punkt för punkt. Han har en annan åsikt än er, men han bemöter era åsikter och han är den som tar upp det hela till debatt. Det kallar ni att bli hånade och överkörda, vart är verklighetskontakten i den här beskrivningen av det som skett?

Jag blandar mig inte i dessa debatter och har endast skrivit ett fåtal inlägg på internforumet med, men dessa efterhandskonstruktioner som dessutom indirekt pekar ut mig som delansvarig i en diskussion med ett par personer i vår sk "ledning", därav främst Frankie- gör att man tittar in debatterna.

Där är det ju i princip inget av er beskrivning som stämmer med verkligheten. Brukar ni gråta och hoppa av om någon på er arbetsplats eller skola tar en diskussion med er med eller? Det verkar ju tyvärr inte bättre. Men det är ju en underlig mentalitet.

12:17 PM  
Blogger Kjellen said...

Man kan ju då fråga sig vilken verklighet DU lever i eftersom du påstår att vi ljuger. Men det känns ju fullkomligt meningslöst att ens försöka disskutera med vissa inom baraben just nu. Häll en hink med kallt vatten över huvudet och vakna.

12:40 PM  
Blogger becka said...

Bond-Saxen>> Först skrev du såhär: "Hade det varit så att fler av oss hade brytt sig om avhoppet hade vi ju publicerat den nämnda debatten och på så vis krossat den här arikelns värde helt."
Då svarade jag att jag har sparat debatten så jag vet att jag har rätt men också, citerar mitt eget inlägg: "Jag tänker inte publicera den här, men det känns bra att veta att det inte behöver bli ord mot ord eftersom jag har den svart på vitt." så var ser du mitt hot nån stans?

Ditt svar är alltså överflödigt:
"Jag tycker av formskäl vidare att det är extremt lågt att hota med att publicera internt material,"

Det jag skriver är att om ord står mot ord, och ni skulle få för er att publicera delar som passar er, så har jag ju hela debatten sparad. Nu kommer detta aldrig att hända eller hur?

12:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

bond-saxen och den där korven, de vet hur man bevisar att ni har rätt. Vilka sällsynta misstag, de två är.

Det är ju dock rätt intressant att de trots att ni är meningslösa, skriver uselt, är fega, oviktiga, ingen bryr sig om er och så vidare FORTSÄTTER att kommentera och kommentera ilsket.

Bra att ni hoppade av, åtminstone några vettiga på BB.

1:17 PM  
Blogger becka said...

Vart med längre än bloggpajasarna said..."Det är ju dock rätt intressant att de trots att ni är meningslösa, skriver uselt, är fega, oviktiga, ingen bryr sig om er och så vidare FORTSÄTTER att kommentera och kommentera ilsket."

Jadu, den tanken har också slagit mig;-)

1:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vilket jävla förhållningssätt.

Dina åsikter betyder mindre om du inte skriver så mycket. Vems åsikter väger då tyngst och vems åsikter är ens värd att ta notis om? Bond-saxen, korven mfl kan ju redogöra för sina 5 senaste poster för att på så sätt klargöra ifall deras åsikter i ämnet skall bemötas eller bara ignoreras.

Egentligen är det då bara Frankie, Erling och eventuellt någon till (feldgrau?), som betyder något.

En intressant pecking order. Övriga 65 skall veta sin plats.

3:05 PM  
Blogger Frankie said...

Folk har ju debatterat här för att de tagit illa vid sig av att i det här brevet pekas ut som delansvariga. Debatten mellan de berörda togs inte mellan dem och Baraben:s "ledning" (som består av cirka 15 personer) utan mellan dem och mig personligen. Det blev infekterat av den anledningen att de inblandade ville få stöd av folk (jag var inte med i msn-debatten då) till att publicera sitt "öppna brev". De fick inget stöd av de cirka 6-7 skribenter som hade bjudits in. Istället tyckte de skribenterna att de fyra bakom brevet som då var tre (icke becka) borde ta den kritiken direkt med mig, något som inte hade gjort av någon av de fyra inblandade.

Jag tyckte inte att diskussionen kring vad som är rätt och fel skulle skötas bland en utvald grupp utan blev irriterad och hänvisade upprepat till att den borde tagits i vårt interna skribentforum. Därför ville jag inte debattera sak för jag ansåg att den sakdebatten skulle skötar i vårt forum för just det, av anledningen att alla skribenter skulle få tillgång till den. Inte bara av demokratisk princip att alla skulle delta men även för att det inte ska skapas missförstånd kring vad som sagts och inte sagts i efterhand. Då skulle jag även slippa förklara vad som sagts till massvis av personer som jag visste skulle undra i efterhand.

Sedan så väckte jag även själv frågan i det skribentforumet och tog debatten där. Att du pekar ut mig som en översittare och påhoppare Becka i den debatten förstår jag att en del tycker är skrattretande då jag inte bara var den som tog upp ämnet, jag förde även en debatt med först Jolly och sedan dig i ämnet. Jag höll inte med er, men jag tog debatten. Det var till och med jag själv som använde mig av begreppet krossa argument i en skämtsam ton då jag ansåg att den diskussion vi hade var väldigt harmlös i en jämförelse med många andra riktigt hetsa diskussioner vi haft tidigare inom Baraben-gänget. Diskussioner som lett till att folk stundtals varit vansinniga på varann för sekunden- men som alltid har lösts och så har man gått vidare. Om både sakinnehåll på Baraben, om kringprojekt och om privata frågor.

Du verkar tycka att man är ett svin om man inte efter att ha hört din åsikt lägger sig platt och säger "ja Becka du hade rätt" vilket jag inte gjorde då jag inte tyckte att ni borde agerat som ni gjorde och höll med dem som irriterat sig på ert beteende. Det gör jag ännu. Det får mig att känna snarare att det är du som inte respekterar din åsikt, då du hellre lämnar och protesterar än "tar det som en man" att den du talar med tycker tvärtom mot dig.

I debatten hänvisar du till att jag tidigare (antar du menar i verkliga livet) "krossat" dina argument, kanske med häskartekniker eller vad vet jag- men så vitt jag vet har vi aldrig varit i något bråk? Har vi? Du har sagt vad du tycker om den i viss mån sexistiska anda jag haft öven en del bilder och jag har sagt att jag inte tycker som dig. Jag har dessutom bjudit in dig själv vid flera tillfällen att aktivt förändra den sexistiska bild av Baraben som du kritiserat, har jag inte det kanske?

Debatten i sig hade nog get mer och varit med utvecklande om den dels inte hade väckts i ett "smygläge", något många irriterade sig på redan innan jag själv var delaktig och gjorde att andra som inte tycker att de vare sig behöver stå för varje åsikt som skrivs på baraben eller kollektivt förknippas med allt de olika skirbenterna gör på Baraben- kände sig felaktigt utpekade av er och irriterade sig på att ni spelade offer i ett läge där ni hade fått säga ert men gjort det i en miljö som folk inte gillade, men ert (Jollys) svar på det var en axelryckning och kommentarer likt "släpp det"- i en fråga som flera skribenter tog på högsta allvar.

Jag tänkte inte debattera detta med för jag tycker det är jävligt överspelat, men när jag hela tiden direkt och indirekt nämns kände jag att ett litet klargörande var i sin ordning.

Speciellt från dig Becka som umgås "socialt" med mig i samband med Blåvitt så vet du i högsta grad vilken samtalston som råder och hur skämt flödar i vår grupp. Jag har därför ganska svårt för den typ av demonisering du nu kör på, för du har inte förorättats och stampats på som du försöker ge sken av. Vare sig privat eller på vårt internforum.

Sedan är det ju under all kritik att från bägge håll snacka om publicering av internt debattmaterial, det är internt av en anledning och det har man fått ett förtroende att förvalta. Bara för att man nu inte vill vara med längre så innebär inte det att det förtroendet tagit slut över natt, det bör alla förstå och se ansvaret kring. Det är en principfråga och inget annat.

Kjellén, dina inlägg tillför ju inget i sak. Just nu är du minst lika stor pajkastare som dem du utmålar som så hemska. Tänk på det, har man något att säga så bör man göra det till den personen det berör och inte genom att insinuera det ena och andra här och där. vart är kuraget i det?
Sedan tycker jag att du borde läsa igenom din msn-historia om det valda tillfället och försöka att ta livet på ett litet snäpp mindre allvar. Alla förutom du och Jolly såg nämligen debatten som humoristisk och harmlös, det finns ju en anledning till det. Sedan kan du ju komma släpande med att folk är mina lakejer men då bör du nog fundera lite kring vilken makt du tror att jag har över folk, tror du jag styr hur människor tänker och beter sig? Det ser nog vem som helst som ganska ihåligt, speciellt med tanke på att det politiskt, samhällsmässigt etc finns så mkt mer gemensamt med er som hoppat av och mig än vad det finns mellan dem som blivit irriterade och mig. Dock tar en majoritet hela grejen med ro och "skriva öppet brev" har blivit nya modeskämtet, nu vill alla göra det om allt...

sekt?/ Jag vet inte om du någonsin varit deltaktig i någon organisation eller förening, gruppblogg eller supportergrupp, men självfallet blir det så att de som får ledande positioner inom densamma med det får mer "makt". Nu handlar det inte om det, för en majoritet av de ledande Baraben:arna höll med i sak om det som framfördes om "mongo-bilden" men de tyckte det var en väldigt överdriven reaktion och felaktigt att hålla på att skriva öppna brev på sidan för det. Hade man från början skrivit det "öppna brevet" på annan plats än Baraben och sedan tagit debatten där den hörde hemma så hade nog knappast fler skribenter tagit åt sig eller irriterats av handlandet. Det var inte vad som sas utan hur det sas som fick folk att gå i taket.

4:04 PM  
Blogger Kjellen said...

Det blev infekterat av den anledningen att de inblandade ville få stöd av folk (jag var inte med i msn-debatten då) till att publicera sitt "öppna brev". De fick inget stöd av de cirka 6-7 skribenter som hade bjudits in.

Va fan snackar du om? Vi ville inte får nått stöd för något jävla brev, sluta nu. Vi ville disskutera inlägget, och vi ville ha någon form av ursäkt till läsarna. Brevet bestämde vi oss för efter att ha behandlats som skit. Ja jag tänker fortsätta att säga att så var fallet.

12:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Lite synd att Baraben är felfria redan, annars kunde de kanske lärt sig något av debatten.

Det var inte vad som sas utan hur det sas som fick folk att gå i taket.
Humor!

1:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kjellen/ Du är ju uppenbart mongo.

2:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ursäkt till läsarna= öppet brev? Det är ju ganska uppenbart att de som kacklat till nu inser att de inte alls har på fötterna och lite desperat flaxar i den här så kallade debatten. frankie, men även Bond-Saxens inlägg sammanfattar ganska väl det man redan misstänkte: att ni inte har alla hästar hemma.

Ser ni alla djurreferenser? Maila djurens rätt! Skaffa er lite skinn på näsan för det här är något av det mest patetiska på länge.

3:01 AM  
Blogger Frankie said...

Du imponerar med ditt utförliga och sakliga svar Kjellén.

3:21 AM  
Blogger Kjellen said...

Skulle dina romaner betyda mer? En massa ordbajsande... Nej Franie, jag gillar inte att vara långsynt. Kan vi inte lägga detta bakom oss och försöka hålla god ton?

3:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kjellen verkar ju helt intelligensbefriad, ingen som helst förmåga att föra den debatt som han själv tvingat fram. Haha, förstår att de flydde i panik när de ser saklig debatt som "ordbajsande", är han dyslektiker tro?

3:51 AM  
Blogger Kjellen said...

Jävligt rolig läsning när man försöker lägga saker bakom sig. Men ni får tycka vad fan ni vill, jag står för det vi gjorde, det gör vi alla.

Och vad har du med saken att göra överhuvudtaget? Fuck off!

4:00 AM  
Blogger Roger said...

Maken till pajkastning har jag nog aldrig varit med om.

Frankie: Gjort är gjort, vi står för det och vi kommer inte backa ner. Thats it. Och skälet till att vi inte för in något mer in i debatten är för att för oss (åtminstone för mig) är denna debatten över. Vi har lämnat Bara ben och vi har inget mer att säga till om. Jag är, precis som Kjellén, inte långsynt. Jag står bakom allt och kommer inte vika en tum. Men, Vill du ta diskussion med mig om detta får det ske i ett annat forum än på Bara Bens eller i en kommentar-tråd. Om du vill så kan vi ses och prata om bilden, bloggen och varför vi valde att göra som vi gjorde. Du kan få bestämma tid och plats. Inte för att jag tror att du kommer göra det (du kommer ju naturligtvis chockKUPPrasa över att jag ens är villig att ta diskussion) men du skall veta att du har möjligheten att göra det. dra över ett meddelande över MSN så kirrar vi det om de är intressant. Vi har ju sommarlov nu.

Till alla er som väljer att kasta skit på oss som gått ut med brevet; Jag respekterar er åsikt och ni får naturligtvis tycka så. Men försök håll det på en bra nivå.

Till Alla er som väljer att stödja oss som gått ut med brevet: stort tack! I pajkastningstider som dessa känns det bra att ha ert stöd.

Sillstryparen; du är bara en jävla pajas.

4:13 AM  
Blogger Frankie said...

Dina ointelligenta svar får ju den här debatten att bli som den blivit. När man svarar sakligt på allt det ni tagit upp så säger du att man "ordbajsar" och så svarar du inte på något utan skriker "fuck off". Tyder på att en av sidorna inte vet vad en diskussion eller debatt är och det är inte den ni försökt peka ut som hemska påhoppare.

Sedan kan du ju upprepa att du står för vad ni gjorde bäst du vill, ingen vet ens vad det är eller vad ert problem var. Jag står för att jag gillar glass, som fan dessutom.

Skriv gärna ett öppet brev och säg upp ditt internetabbonemang som svar på att folk tar en diskussion. Glöm inte att påpeka att du blivit förolämpad och påhoppad som fan med. Megasize.

4:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jolly/ Ni har ju valt offentlig debatt genom brevet, nu vill du inte ta den offentliga debatten. Den enda som ens försökt svara på något av all kritik är ju becka, ni andra bara säger "det är över för oss" och liknande, varför tog ni inte det privat från första början istället då? Stå upp för den debatt som ni drar igång med ert "brev" istället för att fega ur. Ska du bara få säga ditt och sen får det vara nog? Underligt sätt att tänka på.

4:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

Håller helt med brevskrivarna.

Jag är ju inte insatt i detta, men det låter som Frankie borde fundera på sin självbild och hur han uppfattas av andra. Bör tillägga att Baraben är en lysande sajt i sina bästa stunder. Usel i sina sämsta.

4:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hela "censur" snacket faller ju på att Baraben länkade till den här texten direkt när de tog bort den på Baraben.com i sin så kallade "chatlåda" plus att de senare länkade hit i Frankies text och dessutom har flera av deras skribenter varit härinne och skrivit i debatten, deras inlägg för ju en debatt tex Feldgrau, Bond och Frankie mfl. Den andra klagande sidan som sa sig vilja ha nån debatt och publicerade ett offentligt brev har ju inte deltagit i debatten här i tråden och då undrar även jag varför den lades upp? Det var väl debatt ni ville ha, nu när ni får den så vill ni inte vara med längre. Var det så debatten hölls inne i Baraben fattar jag inte att de inte sparkade ut er för det är ju helt klart odemokratiskt. Ungefär som att oppositionen skulle gå ut i en protest och avgå för att de inte fått regeringen att gå med på sina idéer. Sanslöst korkat.

5:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jolly said...

Maken till pajkastning har jag nog aldrig varit med om.


hahahah det är baraben du snackar om len, har du ens läst sidan nån gång eller? det är alltid hetsiga toner och stora debatter där, det är ju det som är hela grejen och inte såna offisiella texter som på ifk.se eller nåt skit!!!!!!

6:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Herregud...ta ett steg tillbaka från skärmen och kolla igenom vad som skrivits om den här skitsaken. Andas människor, andas... btw tufft av sillstryparen att kalla andra blåvita för mongos, intelligensbefriade m.m bakom dataskärmen. Lågt som fan. Kom igen nu, en för alla - alla för blåvitt

6:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Erik/ Mongo-kommentaren kan ju kaaaanske kanske ha haft något att göra med anledningen till att de började tjafsa om detta: en bild på några mongos. Du bör nog lätta på sinnet lite själv med så ser du syrlighet och inte har i de flesta av kommentarerna...

6:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

ni la ju inte upp bilden? varför känner ni att ni måste "hoppa av" då? det är ju hela idén med baraben att olika människor kan publicera sina åsikter och sin humor, det finns väl inga officiella ståndpunkter för sidan???

7:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det var då fan vad ni snöar in på en debatt om en debatt över msn och på ett internt forum.

4 personer har öppet tagit avstånd från en blogg som har haft homofoba, sexistiska och elitistiska inslag. Man ville inte längre förknippas med den och valde denna väg ut. Därför är ni andra arga. Folk ni känner, tycker om och/eller samarbetat med har öppet tagit avstånd från er andra. Är det inte därför ni reagerar så starkt nu? Med handen på hjärtat.

Hela den här konflikten borde ha kunnat undvikas om folk var lite mer lyhörda även på negativ kritik i stället från alla virituella ryggdunkar från pk-mässande fjortisar från Tuve.

7:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

Folk ni känner, tycker om och/eller samarbetat med har öppet tagit avstånd från er andra. Är det inte därför ni reagerar så starkt nu? Med handen på hjärtat.

Personligen handlar det om att folk inte har vett att snacka med de som saker gäller utan likt beteende på skolgården smyger omkring och liknande för att sedan vägra diskutera saker när de väl konfronteras med dem. Jag är inte upprörd eller arg, jag är bara irriterad för jag hade fått bilden av i alla fall två av de inblandade som hyffsat vettiga, Kjellen och Lars vet jag inte vilka de är. Men när man inte kan ta de problem man har med de personer man har dem med utan måste peka finger och prata bakom ryggen på folk får i alla fall jag nog- och säger ifrån. Och DET STÅR JAG FÖR.

Hela konflikten hade kunnat undvikas om folk inte sett sig själv som något allmänt väsen som drabbas lika hårt av alla andras beteende inom en gemensam grupp. Annars hade jag avgått som medlem i IFK Göteborg och skrivit ett öppet brev i efterdyningarna till skatteaffären. Men det är ju inte Mats Persson utan IFK Göteborg man är medlem i och därmed så är man ju inte själv ansvarig eller delaktig i allt som görs i IFK Göteborgs namn heller.

8:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

"Hela den här konflikten borde ha kunnat undvikas om folk var lite mer lyhörda även på negativ kritik i stället från alla virituella ryggdunkar från pk-mässande fjortisar från Tuve."

Enligt Barabens läsarundersökning är snittälsaren där förvisso 27 år. Sen kanske de bor i Tuve allihop, men vad jag hört bor inte de fyra misstänkta inom Vallgravarna heller va, ingen bor i postkodområdet Göteborg ens va? Kan det vara brits på just den förankringen som gör att de inte kände sig delaktiga nog? Vem vet.

8:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Laphroaig>>I så fall ett underbetyg till era läsares mentala mognad om det stämmer. Antingen det eller så är den läsarundersökningen rent och skärt skitsnack.

För vilken är annars målgruppen för era pubertala höhö-skämt om bögar/lebbar/mongon/brudar?

Ingen vuxen jag känner i alla fall.

8:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Baraben.com har cirka 1500-4000 läsare om dagen, av dem så brukar kanske ett 50 tal kommentera. 1+1?

Du menar alltså att det som räknas är kanske ett tiotal dåliga skämt om bögar och brudar under två år och de 1800 andra inläggen har du missat? Känns snarare som att du är lite barnslig som resonerar som du gör. Lite übermenschperspektiv.

Sedan känns det för mig jävligt vänstersektar att man istället för att själv vara med och påverka långsiktigt eller förändra genom egna aktioner (i detta fall bloggposter) hoppar av. Bokstavsvänstern och bokstavsbarn har en del gemensamt?

9:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vänstersekt, bokstavsbarn. Fortsätt skriv Laphroaig. Hur du bemöter kritik bekräftar väldigt väl den bild av bemötande som det öppna brevets författare beskriver.

Och vad beträffar c:a hälften av de övriga 1800 inläggen under två år, som jag läst/skummat igenom, så har jag inte "missat" dom. Jag var bara snäll nog att inte nämna dom.

10:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jag tycker att det är bra att det i sann kristen anda har skapats en elit på baraben, men en sådan anda går inte att kombinera med ett till synes demokratiskt ledarskap. Felet som Frankie gjorde från första början var att ge postbefogenheter åt folk som dels saknar den nödvändiga skrivtekniska kompetensen, dels hänger sig åt religiösa och politiska irrläror. Därför har det då och då publicerats lågvattenmärken på hemsidan, varav det här öppna brevet är det senaste i raden. Han skulle istället sett till så att de som vill bidra med material först mailade inläggen till honom för kontroll och eventuell censur. Vidare var det fel att länka till denna hemsida. En storm i ett vattenglas hade då kunnat förhindras, för jag kan inte tänka mig att denna hemsida har alltför många besökare vanligtvis.

10:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pastor Rune:
Och Jim Jones hade många viktiga och bra poänger?

10:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vänstersekt, bokstavsbarn. Fortsätt skriv Laphroaig. Hur du bemöter kritik bekräftar väldigt väl den bild av bemötande som det öppna brevets författare beskriver.

Bingo.

11:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Okej. Låt oss slå fundera kring några saker.

1. Det är bara fyra skribenter som hoppat av. Alla andra i Baraben-familjen (sic) är ense. Vilket bevisas av att ungefär 7-8 svarat på brevet??? Eller, har jag missat alla andras idoga försvar.

2. I sann familjeanda har det öppna brevet censurerats och ersatts med en tafflig text om Hankins liv (bring me TV-shop, it's more interesting) som en slags förklaring.

3. Bond-saxen och Korven har fastnat i vinkelvolten och gör bort sig exponentiellt i varje inlägg.

4. Den uppenbara oviljan att bemöta sakfrågan tyder på att avhopparna har rätt.

5. Signaturen sportchef på värvarstråk satte fingret på det, eller hur?

6. Eftersom det här inlägget och alla som skrev det öppna brevet är så osannolikt meningslösa och oviktiga kommer ingen från Bara Ben att bemöta det, eller hur?

1:27 PM  
Blogger becka said...

För det första; tack alla ni som peppat, stöttat och uppmuntrat. Tack även till alla som varit med och fört en saklig debatt, oavsett åsikt för eller emot vårt handlande. Debatt är alltid välkommet. Jag är mindre imponerad av er som har gått ner på dagisnivå, varit osakliga, hotat, kommit med grova personangrepp etc.
För det andra; Vi (jag, Jolly, Kjellén och Lars) såg något som var fel, försökte utan framgång diskutera det och gjorde sedan ett "officiellt" avståndstagande och "hoppade av" Baraben. Vi ville ha en fortsatt diskussion om vad som är okej att publicera i så stor skala, och om det är okej att håna folk. Vi tog ställning och vi ångrar oss inte ett dugg. Vi var däremot inte ute efter någon jävla vendetta som aldrig tar slut eller anonyma påhopp som går låååångt över gränsen (vilket vissa gjort) "Debatten" har spårat ut, och även om många fortfarande kommer med bra och sakliga ergument är det dags att sätta STOPP nu. Jag är som ovanstående skribenter inte långsint, och tänker gå vidare med mitt liv nu. Jag vill inte ha nån jävla blodshämnd, jag vill ha SM-Guld till IFK 2007. End of story

2:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

IDIOTERNAS RIKSFÖRBUND HAR MÖTE HÄR ELLER? BECKA, TA DIG LITE MINDRE PÅ ALLVAR. INGEN BRYR SIG OM DITT INLÄGG I DEBATTEN. FATTA.

SATKÄRRINGEN GÖR JU BORT SIG, INGEN SJÄLVDISTANS TILL INLÄGGEN SOM ÄR SAKLIGA UTAN KASTAR BARA PAJ PÅ ALLA

2:55 PM  
Blogger becka said...

Oj, någon har fastnat med fingret på caps lock-tangenten..."Satkärringen" har till skillnad från dig fört en saklig debatt. Som sagt; End of story, vi drar inte detta arton varv till. Det finns inget mer att tillföra.

3:18 PM  
Blogger Kjellen said...

Bex/ Just därför så kan du sluta svara på meningslösainlägg så kan det dö ut...

Tack till Bubbleboy, satkärringen och "Sportchefen", ni verkar vara förståndiga människor.

3:45 PM  
Blogger becka said...

På tal om nåt helt annat är det grymt irriterande att folk kallar sig "bex" när de debatterar här, hoppas folk fattade att det inte var jag;-) Kram till alla från becka/bex

1:18 AM  
Blogger Lar[z] said...

Dina ointelligenta svar får ju den här debatten att bli som den blivit.

Och det här är nivån du sätter Frankie?

2:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det är roligt att "Bex" skriver så många läsvärda saker på sin blog...

7:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

8:07 AM  
Blogger becka said...

Det sista inlägget (som jag tagit bort) kommer pga att personen uppenbarligen skaffat sig mitt lösenord och gått in med min riktiga användarprofil att anmälas. Där gick gränsen. Skaffa er ett liv nu killar, jag fortsätter med mitt.

11:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Så här enkelt är det..

Becka, jag skulle bara testa en väg att gå...

Kjellen

1:27 AM  
Blogger becka said...

Okej Kjellen, jag fick ju ditt tips i förmiddags, men nu har jag spärrat den möjligheten så att inga fler än den som skrev inlägget jag tog bort kan göra samma sak...Tack för hjälpen:-)

12:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

1:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

7:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bra gjort!

Slå era påsar ihop och konkurrera ut baraben!

1:34 PM  
Blogger becka said...

Peter 1904>> tack!

2:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

7:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

2:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

som sagt. fegt och fascistiskt att radera kommentarer för att man inte gillar dem, men vad är nytt, du snackar men du står inte upp för det du säger, iofs så fattar jag inte vad du vill ha sagt heller...

5:44 PM  
Blogger becka said...

Vet du, jag har inte raderat några kommentarer, jag har tagit bort sådant där folk har skrivit kommentarer där de har låtsats att de är jag, och skrivit "hej hej jag heter becka" och sånt trams. Tycker du på allvar att det är någon kommentar eller ett inlägg i debatten? Att låtsas att man är nån annan och skriva "hej-hej"? Tänk efter lite. Jag har inte raderat några kommentarer hur elaka de än har varit och hur mycket kritik de än har innehållit, så vakna upp lite! Släpp detta nu och gå vidare, det har jag redan gjort.

10:41 AM  

Post a Comment

<< Home